søndag den 1. marts 2015

Brug din egen email adresse ved Gmail

Hvis man har sit eget domain, så har man som regel også sin egen email adresse på domainet. Selvom et mail hotel ikke behøver koste en formue har jeg valgt en gratis løsning, ved at håndtere det hele ved Google.
Google giver mulighed for at man kan bruge sin egen e-mailadresse på deres Gmail service, men stadig sende ud fra deres SMTP server, hvilket gør at man ikke har behov for et separat SMTP Hotel.

Det første man skal gøre er selvfølgelig at oprette en Gmail adresse hvis man ikke allerede har en, hvad adressen er, er ikke så vigtig da planen jo er at bruge en e-mailadresse fra sit eget domain.

Når man har sin Gmail adressen på plads skal man vælge en DNS registrator, til at håndtere sit domain, hvor det er muligt at sætte email forwardning op, jeg har valgt Google Domains bl.a. fordi der er mulighed for wildcard forwarding, efter man har sat forwarding op fra sit eget domain til sin Gmail er man klar til at modtage emails.

For at kunne afsende e-mails fra sin egen e-mailadresse, er der lidt flere ting der skal være på plads.
For det første skal man sætte 2-step authentication op for sin google Account, dette kan sættes op på https://support.google.com/accounts/answer/180744?hl=da.
Efter man har authentication på plads, kan man oprette sig en "Appadgangskode" på https://security.google.com/settings/security/apppasswords, her vælger man "E-Mail" som app, og som enhed kan man vælge "Andet" hvor man selv kan angive et navn.
Gem de nye Appadgangskode et sted du kan finde den igen, du skal nemlig bruge den hver gang du sætte en ny email adresse op.

Nu er alt forarbejdet på plads, så nu går du ind på gmail.com (disse indstillinger kan på nuværende tidspunkt ikke laves inde fra inbox.google.com).
På din Gmail går du ind under "Indstillinger" og vælger fanen "Konti og Import".
Vælg "Tilføj en anden e-mailadresse som du ejer", indtast dit navn og din e-mailadresse og behold fluebenet ved "Håndter som et alias".
SMTP-server skal sættes til smtp.gmail.com, du skal vælge port 465, under Brugernavn skriver du din Gmail e-mailadresse og under Adgangskode skriver du din nye Appadgangskode,
når dette er sat op vil du modtage en e-mail fra Google med et aktierings link, når du har trykket på linket er du klar til at sende e-mails.
Under Gmail Indstillinger kan du vælge at trykke "Benyt som Standard" ud for din e-mailadresse, hvilket sikre at det er din egen email adresse der sættes som afsender som standard når du sender en ny e-mail.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar