tirsdag den 24. februar 2015

Google Domains og Flytningen til AZCII.NET

For at understrege det åbenlyse, så har Surftown langt om længe godkendt flytningen af mit domain til Google Domains, hvilket betyder at jeg endelig er i fuld kontrol.
Her kommer så mine erfaringer med Google Domains indtil nu.

Først og fremmest skal det siges at Google Domains er US only, hvilket jeg først opdagede efter jeg havde købt mit første domain der inde, hvordan jeg har fået en US konto må vente til en anden gang.

Det er også værd at nævne at de endnu ikke understøtter alle TLD, bl.a. mangler .dk og .nu, jeg har dog lavet en feature request på .dk så man kan jo krydse fingre.

Flytningen
Selve flytningen af domain'et kunne i have været meget nemmere, jeg gik ind på domains.google.com valgte "Transfer In", skrev mit domain name og trykkede "continue", det var endda muligt at få google til at importere min opsætning, hvilket gjorde at mine email adresser og website kørte videre under selve flytningen.
Efter et par e-mails fra Google og Surftown hvor jeg skulle bekræfte flytningen gik processen af sig selv og efter 5 dage var domain'et flyttet.

Hele processen var godt dokumenteret fra Googles side og jeg har på intet tidspunkt i tvivl om hvad jeg skulle gøre.

E-mail
Ved Google Domains har man "kun" mulighed for at forwarde E-mails til en allerede exitserende E-mail adresse, i mit tilfælde brugte jeg Gmail i forvejen, så dette var ikke den store omvending.
Det er også muligt at lave en Wildcard/Catch all regel, hvilket er klart at foretrække i en verden hvor alle services man bruger, online og offline, vil have en e-mail adresse.

Da jeg loggede ind første gang og kiggede på E-mail konfiguration, fik jeg en advarsel fra Google, at mine e-mail setting ikke blev administreret af dem, dette betød at jeg havde ro til at oprette alle de e-mail adresser jeg skulle bruge uden ændringerne slog igennem.

Jeg valgte som sagt at forwarde min primære e-mail adresse til min Gmail adresse, inde på Gmail under konti og import, har jeg så tilføjet e-mailen og sat den som primær så mine e-mail bliver sent fra min egen domain adresse, Gmail har deres egen SMTP service man kan bruge til dette, men de reklamere ikke meget for den, mere om den en anden dag.

Efter alt E-mail opsætning var færdig kunne jeg så gå ind på Google Domain for bede dem restore E-mail settings, så mine nye ændringer trådte i kræft, hvilket de gjorde hurtigere end jeg kunne nå at sende en test email.

Website
Det tog 2 minutter at forbinde www.azcii.net til min Blogger konto, en ting der er værd at nævne er at der var 1 times TTL på adressen, hvilket betød at der gik noget tid inden ændringen slog igennem.

DNS
Det er også muligt selv at lave og fjerne "A records", "MX records", "CNAMEs" og så videre, interfacet til det er lige til og for folk der er vandt til selv at styre DNS er det meget nemt.
Jeg har ikke selv ligget nærmere på det, mest fordi Google klarede hele opsætningen for mig med et tryk på et par knapper.

Opsummering
Alt i alt lever Google Domains i store træk op til mine, lidt høje, forventinger og jeg er blevet positivt overrasket, over hvor let det var og hvor hurtigt det gik at skifte over til det.
Jeg mangler dog muligheden for at administrere TLDs som .dk og .nu, men de har .ninja så helt skidt er det ikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar