fredag den 3. februar 2017

Udskiftning af Altibox ZyXEL router

Jeg er nok ikke den eneste der har ønsket at komme af med den forfærdlige ZyXEL router, som Altibox levere til deres internet kunder.
Ringer man til Altiboxs kundeservice for man af vide at dette ikke kan lade sig gøre, men dette er ikke sandt.

Spørger man ind til det, er deres kundeservice villige til at sætte routeren i bridged mode, så kan man sætte sin egen router til efter ZyXEL routeren, men det er selvfølgelig ikke alle der er interesseret i at have en ekstra boks stående, som bruger strøm og har brug for at blive genstartet fra tid til anden.

Installationen fra Altibox indeholde som regel en mediekonverter og en router, det er faktisk ret simpelt at udskifte Altiboxs ZyXEL routeren med sin egen, i mit tilfælde en Ubiquiti UniFi Security Gateway.


Der findes Altibox installationen hvor mediekonverteren er indbygget i routeren, her kræver det lidt mere arbejde at skifte den ud, men det skulle eftersigende være muligt.

For at slippe af med routeren, loggede jeg ind på min UniFi controller for at konfigurere min UniFi Router. Konfigurationen ses på billedet til højre.

Det eneste der skulle til var at sætte et flueben i "Use VLAN ID" og skriver 102 i id feltet. 102 er Altiboxs Internet VLAN.
Denne løsning vil kun virke hvis du ikke også har Telefoni eller TV fra Altibox, har du det, vil det igen kræve ekstra arbejde.

TV leveres på VLAN 101, mens telefoni leveres på VLAN 100.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar